Laura Petrescu
741 vizualizări 13 aug 2018

Consilierii comunei Brazi, una dintre cele mai bogate din Prahova, dau un sprijin financiar de 10.800 de lei cuplurilor care optează pentru fertilizarea in vitro. Aleşii au votat acest proiect îngrijoraţi fiind de scăderea natalităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Hotărârea de Consiliu Local “privind acordarea unui spriiin financiar cuplurilor infertile din comuna Brazi, judeţul Prahova, care au indicaţie medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro,” a intrat în vigoare de la 1 iulie.

Potrivit hotărării, cuplurile primesc un ajutor de 10.800 de lei.

“Sprijinul financiar pentru realizarea fertilizării in vitro în valoare totală de 10.800 lei se va acorda în trei tranşe. (… ) Sumele necesare pentru plata sprijinului financiar cuplurilor infertile vor fi suportate din bugetul local al comunei Brazi, din sumele care vor fi alocate cu această destinaţie”, se arată în hotărârea de CL.

Primarul comunei Brazi, Leonaş Radu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că până acum niciun cuplu nu a depus cerere pentru un astfel de ajutor.

“ A scăzut mult, din păcate, natalitatea la noi în comună. De aceea am zis să ajutăm şi aşa. Avem patru clase de la mai multe şcoli care sunt desfiinţate pentru că nu avem numărul de elevi. În 10 ani rămânem fără elevi. Nu a depus nimeni cerere pentru acest ajutor, până acum”, a declarat Radu.

Primarul comunei Brazi a adăugat că tot prin hotărâri date de CL se acordă sprijin femeilor însărcinate, pentru analize medicale, în valoare de 2.000 de lei. În plus, se acordă 2.500 de lei la naşterea unui copil, iar tinerii căsătoriţi primesc 1.500 de lei.

În Brazi, anul trecut s-au născut 61 de copii, iar anul acesta 37.

Citește și: