Florin Jinga
Dragos Suciu
652 vizualizări 11 ian 2019

”Cadavrul unui bărbat de 71 de ani, din Galda de Jos, a fost găsit în lada frigorifică din locuinţa sa. Se pare că acesta a fost pus acolo de către fiul său, în vârstă de 39 de ani, care le-a declarat poliţiştilor că l-a găsit pe tatăl său decedat, a intrat în panică şi l-a pus în congelator”, au declarat reprezentanţii IPJ Alba.

La examinarea sumară, pe cadavru nu au fost identificate urme de violenţă. Urmează ca, în cursul zilei de sâmbătă, să fie efectuată necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii.

Ultima dată, bătrânul a fost văzut de o altă persoană în afară de fiul său la începutul lunii decembrie 2018. Poliţiştii au fost seszaţi cu privire la dispariţia bărbatului de către un nepot al acestuia, care la rândul său a fost anunţat de poştaş că bătrânul nu era la domiciliu când i-a dus pensia, informează Alba 24.

Bărbatul suferea de un handicap sever, nu avea picioare şi se deplasa într-un scaun cu rotile. Bărbatul locuia cu fiul său după ce soţia şi un alt fiu au decedat. Cei doi se întreţineau din pensia de handicap a bărbatului. Cadavrul ar fi fost ţinut în frigider din data de10 decembrie 2018.

Mărturiile vecinilor

O vecină a relatat că în noaptea de Anul Nou l-a văzut pe fiul bărbatului, care a ieşit pe stradă ca să săbătorească Revelionul, şi l-a întrebat ce face bătrânul. „Pe acolo, cu treaba lui”, i-a răspuns bărbatul. Femeia mai afirmă că erau foarte retraşi şi că poştaşul era printre singurele persoane care intrau în curte. 

Un vecin din localitate spune că el a auzit de la copiii din sat ce s-a întâmplat. „Erau numaii ei. Maică-sa a murit, s-a aruncat în faţa trenului. Eu am fost aici la el acasă, l-am ajutat la treburile gospodăreşti”, a afirmat bărbatul.

Cei doi nu aveau o relaţie bună pentru că fiul bea mult şi pleca de acasă, fără ca să îi lase de mâncare, potrivit acestuia. 

Fiul persoanei decedate a fost reţinut, sub aspectul savârşirii infracţiunii de profanare de cadavre. Poliţiştii continuă cercetările.

Foto: Captură

Citește și: