796 vizualizări 24 nov 2012

Actorul Mircea Albulescu a declarat, sâmbătă, că Şerban Ionescu va continua să existe în amintirea colegilor săi, pe care dispariţia lui îi obligă să-i respecte dorul de teatru şi de actorie.

"De acum începe partea eternă a lui Şerban. Va continua să existe în amintirea noastră, în dorul nostru de teatru, în dorul nostru de bine", a spus Mircea Albulescu, la Teatrul Naţional, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului.

El a adăugat că a fost foarte apropiat de Şerban Ionescu. Mircea Albulescu şi-a amintit că l-a cunoscut prima dată când Amza Pellea, care îi era profesor lui Şerban Ionescu, l-a chemat pentru a prelua clasa în care acesta se afla.

"E trist, e păcat. Dispariţia lui ne obligă să-i respectăm dorul de teatru, de actorie", a mai spus Albulescu, adăugând că el şi colegii săi vor face tot ce se poate ca publicul să nu-l uite pe Şerban Ionescu..

Şerban Ionescu a murit miercuri seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, la vârsta de 62 de ani. Sicriul său a fost depus mai întâi la Biserica Batiştei, iar vineri a fost transferat la Sala Media a Teatrului Naţional.

Zeci de persoane, admiratori, dar şi colegi de breaslă, au venit vineri la Biserica Batiştei pentru a-şi lua rămas bun de la actor. Pe lângă admiratori, care au venit cu flori la Biserica Batiştei, s-au numărat şi colegi de breaslă ai lui Şerban Ionescu, precum Vladimir Găitan, Eugen Cristea, Carmen Tănase, Elvira Deatcu şi Marin Moraru. Mai multe coroane de flori au fost trimise de membri ai familiei, prieteni şi apropiaţi ai actorului, printre acestea numărându-se şi una de la Teatrul Mic din Capitală şi una de la preşedintele Traian Băsescu.

Şerban Ionescu va fi înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu, în cadrul unei ceremonii care va începe la ora 14.00.

 

 

Citește și: