Diana Grigore
281 vizualizări 17 apr 2019

Parlamentarii ALDE au votat azi în plenul comun al Legislativului împotriva solicitării preşedintelui Iohannis privind referendumul pe 26 mai, precizând că nu sunt împotrivă, însă acesta nu ar trebui să bruieze alegerile pentru PE şi că şeful statului vrea să-şi poată camufla inactivitatea.

„Parlamentarii ALDE au votat azi în plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului împotriva solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea referendumului naţional din 26 mai. Nu suntem împotriva referendumului pentru justiţie, însă considerăm că nu ar trebui să bruiem nişte alegeri importante precum cele pentru Parlamentul European doar ca dl Iohannis să-şi poată camufla inactivitatea din ultimii 5 ani”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a ALDE.

ALDE susţine că toate forurile europene recomandă să nu aibă loc alegeri europarlamentare simultan cu alte iniţiative.

„De altfel, toate forurile europene, cele care îi plac dlui Iohannis când îi dau apă la moară, recomandă să nu deranjăm alegerile pentru Parlamentul European cu alte alegeri sau iniţiative. Acest referendum este doar un pretext pentru preşedintele Iohannis pentru a-şi începe campania electorală, deşi legea îi interzice. Haideţi să nu ne mai ascundem după deget: preşedintelui Iohannis nu-i pasă de justiţie, cum nu-i pasă nici de Constituţie, cum nu-i pasă de nimic în afara confortului său personal. Această mişcare cu organizarea unui referendum pe justiţie, pe nişte teme asupra cărora suntem cu toţii de acord, este doar o încercare de a-şi începe campania electorală, în speranţa că nu va mai trebui să vorbească despre ce a făcut pentru români în cei 5 ani de mandate. Preşedintele Iohannis vrea să arunce o perdea de fum pentru ca lumea să nu discute nimic despre nerealizările sale din ultimii 5 ani de zile. E de înţeles de ce încearcă acum să-şi camufleze lipsa de rezultate prin tot felul de manevre politicianiste”, mai arată ALDE.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat miercuri, cu 218 voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi 3 abţineri, hotărârea parlamentară privind referendumul consultativ solicitat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema Justiţiei.

Citește și: