Clarice DINU
2143 vizualizări 2 nov 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Mii de români au protestat la Londra în faţa Consulatului şi sediului ICR unde au fost organizate secţii de votare. În jur de 1000 de oameni sunt în faţa fiecăreia dintre cele două instituţii unde se scandează „Jos Ponta!”, ”Vrem să votăm!”, ”Vot plagiat”.

„La consulat sunt în jur de 1000 de oameni care nu au reuşit să voteze”, a declarat pentru Gândul Florin B., unul dintre tinerii care nu au reuşit să voteze. El a precizat că a fost chemată poliţia, în zonă fiind patru dube ale poliţiştilor metropolitani.

Aceeaşi situaţie şi la sediul ICR unde s-a organzat o altă secţie de votare. Aproape 1.000 de români au rămas în stradă, scandând „Jos Ponta!”. „Vrem să votăm!”. Potrivit Mihaelei B., la ora închiderii urnelor s-a încercat intrarea cu forţa în ambasadă, fiind nevoie de intervenţia Poliţiei. „Este strigător la cer ce se întâmplă. Eu am ajuns la ora 14,15 şi la ora 21 mi s-a spus „De ce te plângi, trebuia să vii de la ora 9”, a mai spus tânăra. „Nimeni nu vorbeşte cu noi, nu ne bagă nimeni în seamă”, a adăugat ea.

Citește și: