Cristian Fierbinţeanu
3140 vizualizări 2 nov 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul independent Monica Macovei solicită prelungirea programului secţiilor de votare din străinătate dacă la ora 21.00 încă mai este lume la coadă.

"Toţi cetăţenii români care s-au deplasat până la secţia de vot trebuie să voteze", se arată într-un comunicat remis, duminică seară, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, Biroul Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate reaminteşte că, potrivit dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, "la ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea sălii unde se votează".

Potrivit prevederilor art. 46 alin. (2) "Alegătorii care la ora 21,00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot".

"Prelungirea programului de votare nu este de competenţa Biroului Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate", menţionează Biroul Electoral pentru Stăinătate.

Citește și: