419 vizualizări 24 nov 2019

„Efectivele mobilizate pentru a asigura misiunile de pază, ordine, sunt 38.000 de angajaţi ai MAI mobilizaţi. (...) Ca număr de incidente, e un număr de incidente mic, 7 icidente, dar nu sunt incidente care... singurul incident: s-a continuat campania electorală într-o secţie, dar în rest sunt incidente minore, procesul se desfăşoară în condiţii bune”, a declarat premierul la sediul MAI, prezent pentru a verifica modul de organizare a alegerilor.

Întrebat cum vede prezenţa la vot din ţară, care este mai mică decât cea prin primul tur, din 10 noiembrie, Ludovic Orban a spus că până la finalul zilei cu siguranţă vor veni mai mulţi cetăţeni la urne.

„Întotdeauna am fost optimist. E şi o zi diferită de ziua din primul tur, când a fost o vreme frumoasă, chiar aproape o zi de vară. Astăzi e o vreme de toamnă târzie, cu ploi în multe zone ale tării. Sunt convins că până la finalul zilei, cât mai mulţi români vor decide să-şi exercite dreptul de vot”, a mai explicat Orban.

610.918 români au votat, duminică, în ţară, în primele două ore de la deschiderea urnelor, înregistrându-se o prezenţă la vot la ora 09.00 de 3,35 %, potrivit Biroului Electoral Central. În primul tur, la aceeaşi oră, votaseră 640.431 de alegători, prezenţa la vot fiind de 3,51%.

Citește și: