Laura Petrescu
1297 vizualizări 15 mai 2019

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pilotul avionului prăbuşit era Mihai Covaciu, iar pasager era Liviu Bucăţică.

Cei doi au decolat de pe aerodromul din Ghimbav, judeţul Braşov şi mergeau spre Costineşti, judeţul Constanţa.

Trupurile au fost ridicate şi transportate la Serviciul de Medicină Legală.

Anchetatorii au finalizat cercetările după miezul nopţii, urmând ca acestea să fie reluate joi, iar peste noapte epava a fost păzită.

„Din cauza întunericului cercetările au fost întrerupte peste noapte. Epava a fost păzită. Cercetările se vor relua astăzi (joi n.r) şi cel mai probabil va fi ridicată şi epava. Avionul s-a rupt în multe bucăţi”, au declarat surse judiciare.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, se confirmă faptul că un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona Baraj Siriu.

Au fost identificate două victime decedate.

Autorităţile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 şi a anunţat că într-o zonă greu accesibilă a găsit bucăţi dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni. Spre locul indicat au plecat poliţişti, pompieri, jandarmi şi echipaje de la Ambulanţă.

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, un localnic din Nehoiu a sunat, în jurul orei 15.30, la 112 şi a anunţat că a văzut o aripă dintr-un avion ce pare de mici dimensiuni.

Descoperirea a fost făcută într-o zonă greu accesibilă.

„A zis că a văzut o aripă, aşa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbuşire. Forţele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoaşterii şi pentru intervenţie în cazul în care este nevoie”, au declarat sursele citate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi căzut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiaşu-Valea Nehoiului.

„Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni. La nivelul judeţului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi şi poliţişti pentru derularea acţiunilor de căutare-salvare. De asemenea, s-a luat legătura la unitatea de aviaţie din judeţul Buzău şi la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectura Buzău, despre avionul prăbuşit: Nu ştim de vreo aprobare pentru survol în zonă

Reprezentanţii Prefecturii Buzău spun, referitor la avionul prăbuşit în zona Baraj Siriu, că nu ştiu să fi existat vreo aprobare pentru survol. În zonă plouă continuu, însă nu a fost furtună.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, pentru Mediafax, că nu ştiu de existenţa vreunei aprobări de survol.

„În momentul de faţă nu se cunoaşte că ar exista aprobare pentru survol în zonă. Două persoane sunt decedate, dar nu se ştie indentitatea lor. Nu se ştie locul de unde a decolat, epava a fost găsită acum 10 minute. Foarte urâtă este vremea. De noaptea trecută a plouat continuu, iar plafonul de nori e destul de jos, însă nu a fost furtună", a spus Gabriel Cozma.

Avionul care s-a prăbuşit în Buzău a decolat din Ghimbav, Braşov

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, miercuri, în judeţul Buzău, a decolat de la Ghimbav. Un primar din judeţul Braşov spune că din ce a auzit victime ar fi doi oameni de afaceri.

Reprezentanţii Aerodromului din Ghimbav, judeţul Braşov, au confirmat că avionul de mici dimensiuni a decolat de la Ghimbav, precizând însă că avionul era privat, fără nicio legătură cu instituţia.

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La rândul său, primarul localităţii Nehoiu (unde s-a prăbuşit avionul), Ionuţ Milea, a declarat, corespondentului Mediafax, că avionul a fost distrus în totalitate în urma accidentului, aripile fiind găsite printre copaci.

„Avionul este făcut praf. Nu se mai vede nimic din el. Este o zonă de munte acolo. Eu sunt pregătit în cazul în care mi se solicită sprijin să mergem să scoatem epava de acolo. Este zonă anevoioasă şi probabil vom scoate epava cu ajutorul atelajelor trase de cai, dacă suntem solicitaţi”, a declarat Milea.

Surse din Poliţia Buzău au declarat că până la această oră victimele nu au fost descarcerate pentru că este aşteptat procurorul, astfel că identitatea lor nu poate fi stabilită.

Primarul din Râşnov, Liviu Butnariu, a declarat pentru Mediafax că din informaţiile pe care le-a auzit victimele accidentului ar fi doi oameni de afaceri, unul dintre ei din Râşnov.

Citește și: