Adriana Mit
245 vizualizări 12 iul 2019

Penitenciarul Arad a informat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, că în jurul orei 13.00, deţinutul Ion Murariu, în vârstă de 41 de ani, a părăsit un punct de lucru exterior din Timişoara. Bărbatul este condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat, fiind încarcerat în regim semideschis.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratele de Poliţie ale Judeţelor Arad şi Timiş, Inspectoratele Judeţene ale Jandarmeriei Arad şi Timiş, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră", a informat Penitenciarul Arad.

Reprezentanţii instituţiei mai arată că părăsirea fără autorizare a unui punct de lucru aflat în exteriorul locului de detenţie este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani.

„La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbrăcat cu tricou albastru, bluză neagră, pantaloni gri-verzui, şapcă neagră, rucsac negru cu litera M pe el şi era tuns capac. Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Arad, la numărul de telefon 0257 212 661, 0752 090 234", a mai informat Penitenciarul Arad.

 

Citește și: