2145 vizualizări 3 sep 2019

Codul galben anunţă ploi torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice şi grindină.

Avertizarea este în vigoare începând de marţi de la ora 13:00 până miercuri la ora 10:00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi.

Meteorologii anunţă că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania.

De asemenea, meteorologii au emis şi o informare meteo valabilă miercuri între orele 10:00 - 23:00.

În intervalul menţionat în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze la rafală în general de 45 şi 55 km pe oră.

Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sub-estice şi centrale.

Codul portocaliu de ploi torenţiale, extins la încă două judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o altă avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale pentru localităţi din judeţele Suceava şi Neamţ, valabilă până la ora 15.00.

Astfel, în mai multe localităţi din judeţele Suceava şi Neamţ, precum şi în zona de munte a celor două judeţe, se anunţă vijelii puternice, ploi torenţiale care vor cumula 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină.

Codul portocaliu în cazul judeţelor Suceava şi Neamţ este valabilă până la ora 15.00.

Tot marţi, trei localităţi din judeţul Bacău sunt sub cod portocaliu de ploi abundente, descărcări electrice, vijelii şi grindină, până la ora 14.40.

Citește și: