43 vizualizări 11 dec 2019

Astfel, până la ora 11.00, este cod galben de ceaţă în Covasna şi Sibiu, ANM anunţând aici şi depuneri de chiciură.

De asemenea, până la ora 10.00, este cod galben de ceaţă în Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, iar până la ora 8.00 în zona joasă a judeţului Mureş.

Ceaţa reduce vizibilitatea local sub 200 m şi izolat sub 50.

Centrul Infotrafic avertizează că, miercuri dimineaţă, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de vizibilitate redusă pe Autostrada Soarelui, între Lehliu şi Drajna, respectiv între Feteşti şi Constanţa. Ceaţă este şi pe mai multe drumuri rutiere din judeţele Brăila, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Ialomiţa, Mureş, Sibiu şi Teleorman, vizibilitatea fiind redusă sub 200 metri şi pe alocuri sub 50 de metri.

Pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii recomandă adaptarea vitezei la condiţiile de trafic şi de drum. Şoferii trebuie să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

De asemenea, pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Citește și: