Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
570 vizualizări 9 feb 2018

UPDATE 2: Alerta de securitate de pe Bulevardul Régent din Bruxelles s-a încheiat la ora 19.00 (20.00, ora României).

Pudra din plic nu era antrax, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Autorităţile belgiene au refuzat să dezvăluie cui îi era adresat plicul suspect.

UPDATE: „În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanţii unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi imobil cu Secţia Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliţiei prezenţa unui plic care conţinea o pulbere albă. În urma acestei sesizări, ca măsură de precauţie, autorităţile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secţiei Consulare. Reprezentanţii poliţiei au comunicat reprezentanţilor Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare şi că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situaţii. În prezent, activitatea Secţiei Consulare se desfăşoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea şi siguranţa cetăţenilor români şi a personalului diplomatic român", se arată într-un comunicat MAE transmis agenţiei MEDIAFAX.

Alerta a fost declanşată după primirea unui plic care conţinea un praf suspect la adresa Bulevardul Régent, numerele 47-48. La această adresă sunt două firme private şi sediul Consulatului României, relatează site-urile de ştiri DHnet.be şi Sudinfo.be.

"Am primit un apel la ora 14.37 în care se anunţa primirea unui pachet suspect la o adresă de pe Bulevardul Régent", a confirmat Olivier Slosse, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din zona Ixelles (Bruxelles).

"Două persoane au intrat în contact cu plicul. Deocamdată, nu prezintă niciun simptom", a declarat Pierre Meys, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Bruxelles.

"Serviciile pentru decontaminare au fost mobilizate. Substanţa a fost izolată şi va fi analizată", a precizat Pierre Meys.

Conform altor surse, patru persoane au fost plasate în carantină din cauza incidentului.

Autorităţile belgiene încearcă să afle cine a trimis plicul suspect.

Citește și: