Gandul
673 vizualizări 23 iul 2019

Alexandra Nechita, cândva „micuţa Picasso”: Am focul să revin în ţara care l-a respins pe tatăl meu

Alexandra Nechita, cândva cunoscută drept „micuţa Picasso”, a povestit marţi într-o discuţie cu Marius Tucă cu ce sentimente se reîntoarce în România, ţara din care tatăl său a făcut totul ca să fugă: Am focul ăsta, să revin în ţara care l-a respins pe tatăl meu.

Alexandra Nechita a revăzut secvenţe din dialogul pe care l-a avut cu Marius Tucă în 2004 şi a comentat ce i-a adus timpul scurs de atunci. După 15 ani tânăra artistă a constatat că a mai revenit în ţară doar pentru ocazii mai triste, „nu am mai revenit de pălcere”.

De data aceasta, Alexandra Nechita a ajuns în România în vacanţă împreună cu fiica şi cu soţul pe care l-a cunoscut la puţin timp după emisiunea de acum un deceniu şi jumătate. „Vreau să îi arăt lui Tevvi ţara mea natală. Tata se miră. El s-a zbătut o viaţă întreagă ca să plece. Cred că el s-a gândit că tot ce a făcut, toate sacrificiile le-a făcut pentru mine şi pentru fratele meu. Şi acum vede că eu revin în ţară”, a povestit artista. „Am focul ăsta, să revin în ţara care l-a respins pe tatăl meu”, a explicat Alexandra.

Citeşte continuarea aici.

Alexandra Nechita:  Cred că mi-am făcut foarte mulţi duşmani

Alexandra Nechita, cunoscută cândva drept „micuţa Picasso”, a povestit marţi într-o discuţie cu Marius Tucă cum vede schimbările din Bucureşti de la o vizită la alta în România: „Cred că mi-am făcut foarte mulţi duşmani”

„Cred că o să mă întorc acasă şi o să uit cum să parchez civilizat”, a glumit artista vorbind despre felul în care o uimesc de fiecare dată maşinile parcate pe trotuar în Bucureşti. Alexandra Nechita vizitează Bucureştiul împreună cu fiica sa şi a ţinut să conducă ea însăşi maşina pe străzile Capitalei. ”Am vrut să simt oraşul. Dar conduc ca o băbuţă. Cred că mi-am făcut mulţi duşmani”, spune artista.

„Nu e o profesie, nu e o carieră, e existenţa mea”, a spus Alexandra Nechita despre artă în viaţa ei. Artista a povestit că a încercat să o păstreze pe fiica ei, Tevvi, la distanţă de munca sa în artă, dar până la urmă a trebuit să recunoască faptul că pictura are un rol esenţial în viaţa ei de fiecare zi.

Citeşte continuarea aici

Alexandra Nechita: O să am un atelier şi în Bucureşti

Alexandra Nechita, promovată cândva ca „Micuţa Picasso”, a dezvăluit marţi, într-o discuţie cu Marius Tucă, unul dintre visele sale: „într-o zi o să am un atelier şi în Bucureşti... într-o bună zi”, a spus artista.

Alexandra Nechita a prezentat mai multe lucrări din atelierul său din Los Angeles şi a ţinut să îşi asigure partenerul de discuţie că visează să aibă cândva un atelier şi în Capitală.

„Este o căldură care, indiferent de cât de complexe sunt lucrurile pentru oamenii care trăiesc aici, lucruri pe care le înţeleg şi nu le înţeleg, există firul acesta care mă atrage aici”, spune artista.

Citeşte continuarea aici.

Ştire iniţială

1. Cum s-a transformat peste ani micuţa Picasso din Vaslui?

2. Ce o leagă de România?

3. Cui datorează succesul său?

4. Cine sunt admiratorii operelor sale?

5. Se poate trăi din artă?

6. Care sunt ultimele sale proiecte?

Sunt doar câteva din întrebările la care va răspunde Alexandra Nechita, începând cu ora 19:00, într-o emisiune LIVE „Marius Tucă Show”.

Foto: Facebook/Alex Nechita

Citește și: