ALEXANDRU RĂZVAN COTOVELEA, ministrul pentru Societatea Informaţională în Guvernul Ponta 3, este expert în fonduri europene.

Cotovelea are 40 de ani şi a ocupat funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene (MAEUR), în mandatul lui Leonard Orban.

El este absolvent al Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţoo Politehnice Bucuresti. După ce a terminat studiile de masterat în cadrul aceleiaşi facultăţi, Cotovelea şi-a continuat studiile în domeniul ştiinţelor politice şi economice, diplomaţiei, afacerilor europene, politici publice, problematica fondurilor structurale şi managementului programelor europene, participând la numeroase studii în state precum Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Suedia, Olanda, Germania sau Franţa.

Consultaţi CV-ul lui Alexandru Răzvan Cotovelea, propus pentru funcţia de ministru al Societăţii Informaţionale în Guvernul Ponta 3

În perioada 1998-1999, Răzvan Cotovelea a condus Direcţia Asistenţă pentru Aderare din cadrul Departamentului pentru Integrare Europeană, subordonat Guvernului. În 1999, Direcţia Asistenţă pentru Aderare a trecut la Ministerul de Externe, unde Cotovelea a fost şi coordonator naţional pentru programul PHARE.

După înfiinţarea Ministerului Integrării Europene în 2000, Răzvan Cotovelea a continuat să fie director la Direcţia Asistenţă pentru Aderare şi coordonator naţional pentru programul PHARE în cadrul acestei instituţii.

Între 1 aprilie 2004 şi 2 martie 2011, a fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, unde a fost Director General al Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale şi cordonator naţional adjunct al Asistenţei Financiare Nerambursabile.

Din 20 septembrie 2011 până în decembrie 2012 a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene.

În 2005, a primit titlul de Cavaler al Ordinului Naţional "Pentru Merit", pentru importante servicii aduse României în dezvoltarea şi gestionarea fondurilor europene.

Potrivit declaraţiei de avere postată completate la 7 iunie 2012, Cotovelea a moştenit în 2002 un apartament cu o suprafaţă de 30,26 metri pătraţi.

În 2011 avea două conturi curente în lei, în valoare totală de 20.597 lei, unul în euro - 1.200 de euro - şi patru depozite în lei - 77.765,77 lei.
Din declaraţia de avere reiese că Răzvan Cotovelea a obţinut în 2011 venituri în valoare de 2.685 de lei din activitatea didactică, el fiind profesor asociat la SNSPA. În acelaşi an a primit dividente 69.202,13 lei de la CRR Power Team Consulting. Conform declaraţiei de interese, Cotovelea a fost administrator şi acţionar unic al CRR Power Team Consulting, până la 11 mai 2012.

Cătălina Mihai, catalina.mihai@mediafax.ro

Citește și: