Diana MARCU
Andreea OFIŢERU
716 vizualizări 13 ian 2014

Alte trei şcoli din Bucureşti sunt verificate începând de astăzi de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, potrivit unui comunicat al institţiei remis gândul. Cele trei unităţi de învăţământ intrate în atenţia Inspectoratului sunt Şcoala Gimnazială ,,Sf.Andrei", Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga’’ şi Colegiul Economic ,, Costin C. Kiriţescu’’.

Marian Banu, inspector de imagine la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, a declarat pentru gândul că cele trei cazuri de verificare a şcolilor sunt legate de pretinderea unor foloase din partea profesorilor, dar şi de alte aspecte ale procesului de învăţare. „Faptele nu au gravitatea celor de la Şcoala nr 10. Vom verifica în fiecare caz în parte să vedem despre ce este vorba”, a spus Marian Banu.

Controalele vin în urma scandalului de la Şcoala Nr. 10 "Maria Rosetti", unde învăţătoarea Dana Blându a fost demisă ca urmare a unei anchete administrative declanşată după ce au fost făcute publice înregistrări în care cadrul didactic îşi manifestă public nemulţumirea cu privire la banii strânşi pentru cadourile de Crăciun.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţa, vineri, după demiterea învăţătoarei Dana Blându, că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va începe o anchetă similară celei de la Şcoala nr. 10 la o altă unitate de învăţământ, după ce a primit informaţii despre un caz asemănător.

Pricopie a precizat că, după prezentarea cazului de la Şcoala nr. 10 "Maria Rosetti", la Ministerul Educaţiei, dar şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-au primit noi informaţii privind cazuri similare.

"În ultima săptămână, aşa cum dumneavoastră aţi primit informaţii şi din alte părţi, şi Ministerul Educaţiei a primit informaţii din alte părţi. De exemplu, astăzi Inspectoratul Şcolar a primit o serie de informaţii, în urma cărora o a doua anchetă va fi declanşată, aproape similară, dar pe o altă şcoală. Vom vedea dacă informaţiile se confirmă şi încurajez Inspectoratul Şcolar să meargă pe aceeaşi direcţie, dacă lucrurile se confirmă", a spus ministrul Educaţiei.

De altfel, un alt caz a fost sesizat la Secţia 6 Poliţie din Capitală. Tatăl unui copil care învaţă la Şcoala Centrală s-a prezentat vineri la Secţia 6 şi le-a spus poliţiştilor că învăţătoarea a amenajat în clasă un loc la perete unde copiii pedepsiţi sunt umiliţi, fiind puşi să dea cu capul. Bărbatul a precizat că cel puţin doi elevi au fost puşi în această situaţie, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, citate de Mediafax.

Ce reacţie a avut directoarea unităţii de învăţământ cu privire la acest caz, aflaţi aici.

Citește și: