Gandul.info
Vasile Măgrădean
350 vizualizări 6 mar 2018

Întrebat, marţi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre efectele post-Brexit, cum simt oamenii de afaceri britanici „bâlbâiala” fiscală a guvernanţilor, Paul Brummell a declarat că predictibilitatea este întotdeauna foarte importantă.

„România este o ţară primitoare, cred că oamenii de afaceri britanici sunt aici cu mare plăcere. Bineînţeles, pentru business, predictibilitatea este întotdeauna foarte importantă, deci schimbările în ceea ce priveşte legile nu sunt binevenite pentru afaceri”, a spus diplomatul britanic.

Întrebat, în continuare, care este punctul său de vedere faţă de dezbaterile din România pe tema independenţei justiţiei, Brummell a precizat că România a făcut paşi importanţi şi pozitivi după aderarea la UE în ceea ce priveşte justiţia şi lupta împotriva corupţiei, datorită unor instituţii cum ar fi DNA.

„Constatăm că lupta împotriva corupţiei are loc în continuare, urăm succes, aveţi oameni buni şi sper că rezultatele vor fi bune. România trebuie să decidă care vor fi legile potrivite pentru România nu este sarcina mea”, a subliniat ambasadorul Marii Britanii.

Paul Brummell a participat, marţi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti despre efectele post-Brexit şi provocările pentru cetăţenii britanici din România.

În cadrul întâlnirii a fost numit şi consulul onorific al Marii Britanii la Cluj-Napoca, Shajjad Hadier Rizvi, care este director al Camerei de Comerţ Româno-Britanice Cluj-Napoca, co-fondator ale Asociaţiei „Little People Romania”, care se ocupă de copiii bolnavi de cancer.

Citește și: