147 vizualizări 24 iul 2019

„În urma unei postări distribuite pe Facebook care conţine imagini şi filmări din municipiul Hunedoara, din care reiese că pe un amplasament aflat la marginea localităţii sunt abandonate deşeuri vegetale şi deşeuri inerte, Comisariatul Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu s-a autosesizat imediat şi a demarat un control în zona respectivă. Echipa de comisari a constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă, în sensul că operatorul de salubritate desemnat pentru colectarea deşeurilor stradale şi a deşeurilor vegetale a abandonat aceste deşeuri pe un amplasament neautorizat. Totodată, s-a constatat că pe acest amplasament se aflau şi deşeuri municipale amestecate, dar deşeurile vegetale reprezentau cca 80% din întreaga cantitate existentă”, anunţă Garda de Mediu.

Comisariatul Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu a dat o amendă de 15.000 de lei UAT Hunedoara, iar operatorul de salubritate a scăpat cu un avertisment.

Primăria Hunedoara trebuie să elimine depozitele necontrolate de deşeuri identificate în timpul controlului, să caute spaţii pentru depozitarea deşeurilor din construcţii şi demolări şi să intensifice controalele.

 

Citește și: