Dan CARBUNARU
209 vizualizări 9 mar 2011

Zeci de vitezomani au rămas fără permis ori s-au ales cu amenzi, de 8 Martie, în urma unei acţiuni derulate de Poliţia Autostrăzi. Recordul zilei a fost stabilit de un bucureştean de 43 de ani, aflat la volanul unei limuzine de lux Mercedes S.

Şoferul a fost înregistrat de radarul poliţiei de două ori, în doar câteva minute, între Piteşti şi Bucureşti. Dacă la prima abatere viteza era de 186 de km/h, la cea de-a doua Mercedes-ul zbura cu doar 150 de km/h. Oprit de echipajul Poliţiei Rutiere, bucureşteanul şi-a recunoscut faptele. El s-a arătat surprins când a aflat că a fost prins de radar şi a doua oraă.

"Ne-a spus că a văzut prima maşină de poliţie, însă după aceea s-a gândit că poate merge în continuare cu viteză, pentru că nu mai e un alt echipaj", au declarat pentru Gândul surse din cadrul Poliţiei Autostrăzi. Vitezomanul s-a ales cu o amendă totală de 28 de milioane de lei vechi, din care cea pentru viteză a reprezentat mai puţin de un sfert. Aproape 20 de milioane de lei vechi a fost amenda pentru că nu avea asigurarea RCA. În Anglia asigurarea pentru o astfel e maşină costă peste 1000 de lire sterline. Şoferul le-a declarat agenţilor că nu ştia că nu are asigurare.

În aceeaşi zi, pe Autostrada Bucureşti Piteşti, au fost sancţionaţi peste 30 de vitezomani. De la începutul acestui an, în top-ul vitezelor înregistrate de radarele poliţiei figurează posesorul unui Audi A8, care circula cu 208km/h când a fost filmat de camera aparatului radar.

Citește și: