Andreea OFIŢERU
11452 vizualizări 12 sep 2013

Claudiu Crăciun, unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii privind proiectul Roşia Montană, a fost amendat de către Jandarmerie pentru că a organizat „o manifestaţie publică nedeclarată”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook şi postează şi dovada amenzii.

Claudiu Crăciun este unul dintre protestatarii care a vorbit în fiecare seară oamenilor din Piaţa Universităţii, folosind de fiecare o portavoce ca să se facă auzit. din acest motiv, Jandarmeria l-a asimilat cu liderul protestelor din piaţă.

Claudiu Crăciun a fost amendat în baza legii 60/ 1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice cu 5000 de lei.

Sursa Foto: Contul de Facebook al lui Claudiu Crăciun

În procesul întocmit de jandarmi scrie că protestarul „a organizat o manifestaţie publică nedeclarată şi neînregistrată pentru exprimarea nemulţumirilor faţă de demararea proiectului de exploatare minieră în localitatea Roşia Montană şi pe timpul desfăşurării acesteia a condus activităţile participanţilor, a dirijat acţiunile acestora şi a iniţiat în portavoce scandările ce exprimau dezacordul faţă de proiectul mai sus menţionat, ocazie cu care circulaţia rutieră a fost afectată pe Bd. Nicolae Bălcescu".

Contactat de gândul, Claudiu Crăciun a declarat că el va contesta amenda în instanţă pentru că nu el este organizatorul protestului. „Amenda a fost dată la începutul protestelor, pe 2 septembrie, este cea mai mare amendă posibilă. Însă nu eu am organizat protestele, aşa că o s-o contest în instanţă. De atunci, nu s-au mai dat amenzi, jandarmii au înţeles că protestatarii sunt paşnici”, a spus Claudiu Crăciun.

Protestele faţă de proiectul Roşia Montană au început duminică, 1 septembrie, când aproape 5.000 de oameni au mărşăluit în centrul Capitalei, de la Piaţa Universităţii la Piaţa Victoriei.

Punctul culminant al protestelor a fost duminică, 8 septembrie, când peste 10.000 de oameni au ieşit să mărsăluiască în Centrul Capitalei.

Sursa Foto: Contul de Facebook al lui Claudiu Crăciun

 

 

 

Citește și: