1057 vizualizări 31 aug 2017În timpul controlului efectuat marţi au fost descoperite produse expirate şi unele fără traducere în limba română, spun reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa.

”Au fost constatate mai multe sortimente de coloranţi expiranţi, începând din anul 2002, la sfârşitul anului 2009, 2010, 2013, 2014, 2016. Există un regulament european care spune că, dacă în produsele zaharoase, de cofetărie se utilizează anumiţi coloranţi, sunt obligatorii menţiuni de etichetare suplimentare şi această menţiune se referă la următoarea sintagmă «poate afecta atenţia şi activitatea copiilor», o parte din aceşti coloranţi conţin coloranţii E 102, E 106, 124, 129, 110. S-au constatat loturi de materii prime utilizate la prepararea produselor de cofetărie, la care nu se respectă temperatura de depozitare menţionată de producător, mă refer la diferite sortimente de margarină, erau depozitate la o temperatură mai mare decât cea menţionată de producător pe etichetă. Au fost găsiţi coloranţi fără traducerea în limba română a elementelor de identificare şi caracterizare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, comisarul Rodica Mocanu, purtătorul de cuvânt al CJPC Constanţa.

Produsele expirate au fost puse sub sechestru, întreaga cantitate urmând să fie distrusă.

De asemenea, a fost emisă şi o propunere de suspendare a activităţii.

”A fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei şi s-a propus măsura complementară de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni. Decizia privind suspendarea va fi luată de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galaţi”, a spus Rodica Mocanu.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Cofetăriei Silvian au refuzat să facă declaraţii despre măsura dispusă de OPC.

O angajată a firmei a confirmat, pentru MEDIAFAX, că joi cofetăria este închisă.

Citește și: