Maria MANOLIU
171 vizualizări 27 nov 2011

Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa CGMB de luni, consilierii municipali PDL vor aduce două amendamente importante la rectificarea bugetară propusă de primarul general Sorin Oprescu.

Ambele se referă la alocarea de fonduri suplimentare pentru transportul şi încălzirea populaţiei. "Avem de ales, sau mărim costul biletelor RATB de la 1,3 la 2 lei, sau alocăm 22 de milioane de lei. Vom propune alocarea acestor bani şi menţinerea actualului preţ al biletelor RATB".

În proiectul de rectificare bugetară propus consilierilor municipali, primarul general a propus reducerea bugetului Regiei Autonome de Transport Bucureşti(RATB) cu 19,73 milioane de lei. În privinţa Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu a spus că "pe lângă cele 37 de milioane de lei alocate de Guvern pentru căldura bucureştenilor, consilierii PDL vor vota un amendament prin care regia mai primeşte încă 15 milioane de lei, bani necesari acoperirii subvenţiei. "Subvenţia la căldură pe care municipalitatea trebuie să o plătescă în 2011 este de 150 de milioane de euro. Domnul Oprescu a prevăzut în buget numai 115 milioane de euro, diferenţa de 35 de milioane de euro se va adăuga la datoria de peste 500 de milioane de euro pe care municipalitatea o are la RADET. Dacă nu vom vota acest amendament atunci subvenţia la căldură nu va mai putea fi acoperită, iar preţul plătit de populaţie va creşte", a declarat Mircea Raicu.

În Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii PDL împreună cu aliaţii lor din PNG şi PRM deţin majoritatea. Primarul Oprescu n-a dorit să comenteze afirmaţiile viceprimarului Mircea Raicu.

Citește și: