125 vizualizări 2 aug 2010

750 de milioane de dolari. Aceasta este suma pe care Guvernul de la Bucureşti ar fi trebuit să o achite până marţi, 3 august, drept primă tranşă din suma de 1,3 miliarde de dolari, la cât a fost stabilit costul programului de înzestrare a forţelor aeriene româneşti cu avioane de luptă multirol F16. De fapt, primul termen de plată, convenit în martie, a fost 3 iunie, dar SUA ne-au acordat o păsuire de 2 luni.

Subiectul a generat o dispută, deocamdată mocnită, în sânul Guvernului Boc. Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a anunţat deja că România nu-şi poate permite "sub nicio formă" să cheltuiască asemenea sume, în acest an. Cu toate acestea, invitat la postul public de radio, generalul maior Ion Aurel Stanciu, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, a susţinut programul F16, exprimându-şi speranţa că Guvernul va găsi o soluţie financiară pentru ca termenul să fie respectat, iar achiziţia să se poată concretiza.

Citeşte şi

SAAB şi Eurofighter renunţă la expoziţiile din România din cauza deciziei CSAT privind F-16

A început războiul avioanelor. Gripen: cerem Parlamentului să ne compare cu "rablele F16". Eurofighter: ofeream un pachet mai bun, la aceiaşi bani

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Ion Aurel Stanciu, s-a urcat greşit într-un avion F-16 şi a rămas cu picioarele în afara carlingii

La solicitarea Gândul de a preciza la ce ne putem aştepta în situaţia neplăţii sumei convenite cu partenerii americani, Ministerul Apărării (MAp) a arătat cu degetul înspre Ministerul de Finanţe, sugerând că se primejduieşte parteneriatul strategic dintre România şi SUA: "Ministerul Apărării Naţionale şi-a îndeplinit competenţele în ceea ce priveşte achiziţia avioanelor de luptă multirol (...) Cheltuielile pentru achiziţia de avioane multirol nu se fac din bugetul Ministerului Apărării Naţionale. Fiind vorba de un acord interguvernamental, între Guvernul României şi cel al SUA, chestiunile care ţin de costurile pe care le implică dotarea Armatei cu avioane multirol sunt de competenţa Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, care trebuie să identifice sursele de finanţare. Derularea Programului Avion Multirol se înscrie în Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, iar opţiunea pentru achiziţionarea de avioane F-16 se circumscrie strategiei Statului Major al Forţelor Aeriene de realizare graduală a capabilităţilor operaţionale aeriene, care are ca obiectiv final intrarea în înzestrare a avionului F-35 JSF (Joint Strike Fighter)".

Până la închiderea ediţiei, nu am primit un răspuns din partea Ambasadei SUA la întrebarea dacă Washingtonul ar putea prelungi, din nou, termenul de plată a primei tranşe de 750 de milioane de dolari sau ar putea opta pentru decizia radicală a denunţării contractului.

INFO PLUS

Vlădescu: "F16 - un subiect care astăzi este de neacceptat"

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, în martie, propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F16 în uz, documentul fiind trimis Parlamentului spre dezbatere şi decizie. Costul achiziţionării avioanelor F16 este evaluat la aproximativ 1,3 miliarde dolari. Primele aparate ar urma să ajungă în ţară în 2013 şi au o resursă de zbor estimată la încă 10-15 ani. Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a anunţat că România nu are bani pentru achiziţionarea avioanelor F16. "Nu văd de unde ar putea da România 1% din PIB pentru achiziţii militare. Nu există cheltuieli cu F16, e o discuţie, în niciun caz astfel de cheltuieli nu sunt posibile în momentul ăsta.

Nu există nicăieri în buget o majorare de cheltuieli în zona achiziţiilor militare (...) Este un subiect care astăzi este de neacceptat", a spus Vlădescu, în cadrul unei emisiuni realizate la postul The Money Channel.

Citește și: