Ilie Daciana Simona
3499 vizualizări 5 oct 2011

Compania americană Toro, care a inaugurat, miercuri, o fabrică de echipamente pentru irigaţii în parcul industrial privat Ploieşti West Park, a primit opt milioane de euro ajutor de stat pentru cele o sută de locuri de muncă ce vor fi create până în 2013, în prezent având 35 de salariaţi.

Potrivit premierului Emil Boc, prezent la inaugurare, compania americană Toro, care miercuri a inaugurat o fabrică în parcul industrial privat Ploieşti West Park, situat la câţiva kilometri distanţă de municipiul Ploieşti, a primit ajutor de opt milioane de euro din partea statului român.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 20 de milioane de euro, iar la inaugurare fabrica are 35 de angajaţi, urmând ca, până în anul 2013, numărul acestora să ajungă la o sută.

Întrebat dacă nu i se pare cam mare suma de 80.000 de euro pe care compania americană o primeşte de la statul român pentru fiecare dintre locurile de muncă nou create, Emil Boc a răspuns că ajutorul acordat este recuperat din taxele plătite de companie şi că o astfel de susţinere au primit şi alte mari firme care au investit în România, susţinând că ajutorul de stat acordat acestor firme este dat în baza unui acord cu Uniunea Europeană.

Întrebat câţi investitori străini au primit ajutoare de stat în cursul acestui an, Emil Boc a afirmat că statul român a acordat ajutoare unui număr de "peste 11 investitori", valoarea totală a acestor ajutoare fiind de 280 de milioane de euro.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţiloir, Roberta Anastase, prezentă la inaugurarea fabricii Toro, a spus că banii acordaţi companiei sub formă de ajutor de stat vor fi recuperaţi în cinci ani.

Emil Boc a vizitat fabrica nou inaugurată şi a urcat într-una dintre maşinile produse de firma americană, care are o tradiţie de 97 de ani în fabricarea de echipamente pentru irigaţii.

La inaugurare au participat premierul Emil Boc, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi ministrul Finanţelor, Gheroghe Ialomiţianu.

Citește și: