Pacala Dana - Mediafax
Elida Cremene - Mediafax
194 vizualizări 24 sep 2012

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu s-a autosesizat, luni, în cazul celor şase copii care au atacat un bătrân în centrul municipiului Mediaş şi a început o anchetă, copiii putând fi luaţi în plasament de urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean, cei şase copii cu vârste între patru şi 12 ani care au atacat, sâmbătă seară, un bătrân, în faţa Bisericii Ortodoxe din Mediaş, ar putea fi luaţi în plasament de urgenţă, dacă ancheta începută luni va releva că a fost vorba de o neglijenţă din partea părinţilor.

"Împreună cu specialiştii din cadrul Serviciului de Abuz, Neglijenţă, Exploatare, Echipă Stradală şi cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş vom face o evaluare iniţială a cazului. În funcţie de raportul de evaluare iniţială se va stabili dacă se impune luarea unei măsuri. În funcţie de rezultatele anchetelor noastre, dar şi în funcţie de rezultatele anchetei Poliţiei, dacă este vorba de o faptă penală, având în vedere vârsta, se va lua o măsură de supraveghere specializată. Dar, dacă este vorba de neglijenţă din partea părinţilor, atunci se va institui o măsură de plasament în regim de urgenţă", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean.

Potrivit sursei citate, niciunul dintre cei şase minori nu a fost beneficiarul vreunui centru de plasament din cadrul DGASPC Sibiu.

Poliţia municipiului Mediaş s-a autosesizat după ce imaginile cu acest incident au fost făcute publice pe site-urile presei locale şi pe cele de socializare.

"La Poliţia municipiului Mediaş nu există nicio sesizare scrisă sau telefonică, prin serviciul unic 112, cu privire la acest incident. Poliţia municipiului Mediaş s-a autosesizat în acest caz pe baza imaginilor şi a fost demarată o anchetă pentru identificarea atât a minorilor agresori, cât şi a victimei", declara, duminică, Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

În imagini se vede cum un bărbat de aproximativ 60 de ani traversează strada pe trecerea de pietoni, în zona Bisericii Ortodoxe din Mediaş, moment în care mai mulţi copii care au în mâini tuburi de confetti fug după el, iar unul dintre ei îl loveşte în cap. Incidentul se repetă fără ca nimeni să intervină, dintre pietoni sau şoferii care circulau prin acea zonă centrală a oraşului.

Potrivit cameramanului amator, incidentul a avut loc sâmbătă seară, după ce la biserică a avut loc o nuntă, bărbatul fiind lovit cu tubul de la confetti folosit la ieşirea din biserică de către nuntaşi.

"În timpul unei nunţi, nişte pui de (...), că oameni nu pot să-i numesc, au lovit în cap un bătrân cu partea metalică a tubului de la confetti-ul folosit la nuntă. Partea interesantă este ca nimeni din cei care asistau de pe margine nu a intervenit. Într-un final bătrânelul s-a ales cu capul spart în timp ce «plozii» cereau mai departe bani naşului mare", a scris pe Facebook persoana care a filmat toată scena, citată de un ziar local.

Ulterior, poliţiştii din municipiul Mediaş au reuşit să identifice atât victima, cât şi agresorii, fiind deschis în acest caz un dosar de cercetare penală.

"Poliţiştii au identificat atât victima, cât şi agresorii. Victima este un bărbat în vârstă de 68 de ani, fără domiciliu, cunoscut ca un om al străzii, iar cei şase minori care au participat la agresiune au vârste cuprinse între patru şi 12 ani. În acest caz, sunt efectuate cercetări pentru ultraj, tulburarea liniştii publice şi loviri", declara Luciana Balteş.

Potrivit sursei citate, cei şase minori nu vor răspunde pentru faptele lor, deoarece nu au vârsta legală pentru acest lucru.

Balteş nu a putut preciza dacă bărbatul cerşea sau dacă a mai avut altercaţii cu acei copii.

De asemenea, ea spunea că victima nu s-a prezentat la spital, astfel că nu crede să aibă răni grave.

Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş.

Citește și: