Laura Petrescu
1452 vizualizări 7 ian 2019

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unui pacient de 71 de ani din Cocorăştii Misli.

Bărbatul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi a murit la aproximativ două săptămâni distanţă după ce a fost scăpat de pe o targă. Oamenii legii vor să stabilească acum dacă pacientul a murit din cauza căzăturii sau nu.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Niculescu, a declarat că incidentul s-a petrecut pe 17 decembrie, în timp ce bărbatul era transferat, pentru investigaţii medicale, la altă secţie, de o firmă privată care are contract cu spitalul.

„Pacientul a fost trimis pentru investigaţii la secţia de Urologie. S-ar fi rupt targa pe scări, iar în foaie s-a consemnat traumatismul suferit prin cădere de pe targă. Nu a fost transportat de angajaţii noştri, ci de firma cu care avem contract pentru transferul instraspitalicesc. Noi i-am făcut apoi investigaţii, Computer Tomograf, radiografii”, a precizat Niculescu.

Pacientul a murit pe 4 ianuarie. Trupul său a fost dus vineri la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti, unde, cel mai probabil luni, va fi făcută necropsia pentru a se stabili cauza morţii. Bărbatul era internat pe secţia Neurochirugie unde a fost operat din cauza unei tumori.

”Bunicul meu a fost internat la spitalul judeţean din Ploieşti. A avut o tumoră la cap, a stat aproape două luni în spital, l-au operat şi totul decurgea normal. Începuse să vorbească, să deschidă ochii, cu alte cuvinte îşi revenea. Dar vineri (n.r. 4 ianuarie) ne-au sunat de la spital să ne spună că a murit. Cauza morţii nu a fost cea pentru care s-a operat, ci l-au scăpat în cap pe holul spitalului cei care îl transportau şi asta i-a provocat moartea”, a delcarat ruda victimei pentru observatorul prahovean.

 

Citește și: