340 vizualizări 4 oct 2017

Elevul de 16 ani, de la Colegiul Economic „I. Ghica” din Brăila a vrut să îşi taie venele, dar a fost observat la timp de o colegă de clasă, aceasta atenţionând profesorul, care a chemat imediat o ambulanţă.

„Este vorba despre un elev de clasa a noua. S-a întâmplat chiar înainte de începerea orei, profesorul era în clasă. Elevul s-a tăiat pe mână cu o lamă de ras. O colegă a văzut, iar cadrele didactice au sunat imediat la 112”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Brăila, Dan Gheorghiţă.

Elevul a fost transportat de urgenţă la spital, fiind în afara pericolului.

„Am înţeles că pe mâini mai avea câteva urme de tăieturi. Noi am înştiinţat familia, din fericire copilul este în afara oricărui pericol. Vom face o anchetă, vom încerca să aflăm ce s-a întâmplat, vom vorbi cu elevul, cu familia lui, cu psihologul şcolar”, a precizat inspectorul şcolar Dan Gheorghiţă.

Şi poliţiştii au demarat o anchetă. Ei vor sta de vorbă cu profesorii şi cu colegii de clasă ai tânărului.

„Este un elev de 16 ani din clasa a noua. Din primele informaţii, se pare că a mers la clasă după pauză, s-a aşezat în bancă, a scos o lamă şi s-a tăiat la mâna stângă. Poliţiştii fac cercetări şi în cauză se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Surse judiciare au precizat că pe mâinile tânărului au fost descoperite mai multe cicatrici, ceea ce ar arăta că au mai existat tentative de sinucidere.

Citește și: