Georgiana Stanescu
233 vizualizări 7 feb 2013

Conducerea Şcolii Speciale "Sfântul Vasile" din Craiova a declanşat o anchetă internă după ce un instructor de educaţie de la unitatea de învăţământ a fost lovit cu un scaun în cap şi bătut cu pumnii de doi fraţi cu probleme hipoacuzice, într-o sală de clasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului Şcolii Speciale "Sfântul Vasile" din Craiova, Florentina Bălaşa, incidentul a avut loc miercuri, într-o sală de clasă.

Astfel, fraţii gemeni în vârstă de 15 ani au venit la şcoală cu un telefon mobil, iar o profesoară i-a semnalat acest lucru instructorului de educaţie extraşcolară Felix Ungureanu.

Ulterior, dascălul a venit în clasă şi le-a cerut fraţilor telefonul mobil, iar pentru că aceştia au refuzat, s-a îndreptat spre băncile în care stăteau cei doi, moment în care unul dintre ei s-a enervat şi a răsturnat masa, iar celălalt a luat un scaun cu care l-a lovit în cap pe profesor, apoi amândoi au început să-l lovească pe instructor cu pumnii.

"În momentul în care unul dintre gemeni a răsturnat masa, eu m-am uitat imediat jos spre podea pentru că m-a speriat zgomotul. În acel moment celălalt frate a pus mâna pe scaun, iar dacă nu striga la mine doamna profesoară care era în clasă, probabil că se întâmpla ceva mult mai grav. Eu am apucat să pun mâna să mă feresc şi m-a lovit la cap, însă uşor. Apoi ambii au început să mă lovească din toate părţile cu pumnii", a povestit intructorul Felix Ungureanu.

Dascălul a mers, joi, la Institutul de Medicină Legală Craiova, pentru a-şi lua cerificat medical, necesitând trei-patru zile de îngrijiri medicale.

El spune însă că nu intenţionează să depună plângere împotriva fraţilor pentru că provin dintr-o familie destrămată, cu probleme financiare, iar mama lor este hipoacuzică.

Imediat după incident profesorii au chemat Poliţia şi au anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

De asemenea, conducerea şcolii a declanşat o anchetă în acest caz.

"Am declanşat o anchetă. Vrem să-i ajutăm atât pe copii, cât şi pe părinţi să le oferim consiliere psihologică. Este foarte greu de comunicat cu familia pentru că şi mama are probleme. Va fi organizată o comisie pentru a se stabili dacă celor doi elevi li se va scădea sau nu nota la purtare în urma incidentului", a declarat Florentina Bălaşa, directorul unităţii de învăţământ.

Cei doi fraţi nu sunt la prima abatere de acest gen, profesorii declarând că băieţii au mai fost implicaţi şi în trecut în diverse conflicte.

La Şcoala Specială "Sfântul Vasile" din Craiova învaţă 110 de elevi cu probleme hipoacuzice, dar şi cu diverse handicapuri.

Citește și: