Sumele pe care ajungea un operator să le încaseze într-o zi se puteau ridica şi la 5.500 de lei. Potrivit anchetatorilor, ca să ajungă să lucreze la staţia de taxare de pe autostradă, oamenii ar fi dat şpagă 5.000 de euro, transmite Stirileprotv.ro.

Modalitatea prin care se fura era destul de simplă: în momentul în care trece maşina, operatorul ridica barieră şi îi elibera şoferului un bon fals. Ca să stabilească prejudiciul, corpul de control a început să numere toate maşinile care trec prin faţa camerelor. Apoi, a verificat dacă în casa de marcat se găseau şi banii daţi de şoferi. În total, au fost verificate câteva mii de role din casele de marcat. „Suma maximă neîncasata ca urmare a neemiterii bonurilor fiscale şi a altor nereguli a fost de 5.497 lei pentru un operator într-o tură de lucru”, arată CNADNR.

În urma anchetei, 15 oameni sunt cercetaţi. Poliţia urmează să afle unde au ajuns banii daţi ca mită de oamenii care s-au angajat la staţia de taxare. 

Pentru a combate fraudele, CNADNR a inclus plata prin SMS şi speră ca încasările să crească şi cu 20%. Un alt avantaj este că se reduce aglomeraţia de la bariere, iar din cei 33 de angajaţi ai staţiei de taxare de la Feteşti vor mai rămâne doar zece.

Astfel, trecerea prin staţia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 şi 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 - de la marginea din dreapta - va fi în continuare cu barieră, şi numai pentru plata cash, transmite Mediafax.

Tariful poate fi achitat înaintea trecerii sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii. Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizaţi de CNADNR: prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil), respectiv în staţii de distribuire a carburanţilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol).

Pentru achitarea tarifului de trecere la staţiile de carburanţi se recomandă prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

 

Citește și: