Laura Buciu
1411 vizualizări 16 oct 2018

Pe imaginile postate luni seara pe Facebook se vede cum un bărbat se târăşte pe asfalt în faţa Spitalului Judeţean Călăraşi, în timp ce un infirmier, care împinge un cărucior cu rotile, îi vorbeşte, apoi trece pe lângă el şi intră în unitatea medicală.

Medicul şef al UPU Călăraşi, dr. Viorica Gheorghiţă, a explicat presei că, într-adevăr, pacientul a primit îngrijiri pentru intoxicaţia alcoolică de care suferea, apoi a plecat fără acceptul medicilor.

”Pacientul a fost adus de ambulanţă fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, lucru care s-a consemnat şi la venirea lui. Pacientul era conştient, cooperant, echilibrat din punct de vedere hemodinamic. S-au făcut investigaţii. În urma investigaţiilor, doamna doctor de garda a stabilit diagnosticul pentru pacient: stare de agitaţie psihomotorie, halenă alcoolică. S-a administrat pacientului tratament în UPU, pacientul şi-a smuls branula şi a părăsit camera de garda fără aviz spunând că vrea să ajungă în Slobozia, întrucât are domiciliul acolo şi vine cineva să îl ducă,” a spus medicul.

Ulterior, medicul de gardă ar fi trimis pe cineva după bărbatul care părăsise UPU, să îl roage să se întoarcă până va veni cineva din familie să îl recupereze, însă, potrivit şefului UPU, pacientul nu a dorit.

”Nu a vrut, ne-a adresat injurii şi nu a vrut sub nicio formă să se reîntoarcă în camera de garda. Văzând că e filmat, a început să reacţioneze diferit şi neadecvat conform patologiei pe care o avea, lucru cu care nu suntem de acord,” a mai spus dr. Gheorghiţă.

Conducerea Spitalului Judeţean Călăraşi a dispus o anchetă internă pentru a stabili dacă angajaţii unităţii medicale au greşit în acest caz.

 

Citește și: