Andreea Smerea
1290 vizualizări 2 apr 2019
,,M-a impresionat că la vârsta pe care o avea găsea ceva foarte util de făcut pentru grădiniţa din acea localitate, de aceea n-am înţeles-o deloc pe directoarea grădiniţei, în decizia pe care a luat-o. Am avut o discuţie cu inspectorul şcolar general de la Gorj, care mi-a promis că doamna va fi reintegrată şi se gândeşte la sancţiunea pe care directoarea o va primi pentru acest gest lipsit de omenie", a declarat Ecaterina Andronescu, marţi, la Guvern.

Ministrul Educaţiei a spus că empatizează cu bătrâna concediată şi că apreciază eforturile dedicate comunităţii.,,Prin excelenţă, meseria de dascăl trebuie să aibă toate elementele de solidaritate omenească între cei care sunt parte dntr-o comunitate, ceea ce, din păcate, doamna director al grădiniţei nu a dovedit că înţelege sau că are empatia necesară pentru un om în vârstă care îşi dedică şi la acea vârstă ultimele ei resurse emoţionale şi de muncă şi le dedică grădiniţei şi, ca urmare, are tot respectul meu şi toată preţuirea mea doamna care avea grijă de grădiniţă şi la 83 de ani", a conchis Ecaterina Andronescu.
 


Sofia Chiţoran, bătrâna de 83 de ani,angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din Leurda, jud. Gorj, a fost convinsă să revină la muncă, de miercuri, după ce a fost concediată de directorul unităţii, decizia fiind revocată după 24 de ore. Femeia a declarat, pentru MEDIAFAX,că revine pentru copii.

 

Citește și: