45 vizualizări vineri, 19:42

„Problema salariilor s-a rezolvat azi (vineri - n.r.), după ce Guvernul a dat Ordonanţa de Urgenţă joi, pentru schimbarea legii. Am avut emoţii, pentru că Trezoreria era gata gata să nu recunoască Ordonanţa. Dar toată lumea a primit salariile, la toate agenţiile de Mediu din ţară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Daniel, preşedintele Federaţiei Sindicatelor de Mediu.

Situaţia a fost remediată la ministerele şi agenţiile care ţin de Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul. De asemenea, au fost virate în Trezorerie sumele necesare reprezentând subvenţia acordată pentru companiile din Energie.

Executivul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ, în sensul în care secretarii generali din ministerele Mediului, Energiei şi Relaţia cu Parlamentul vor semna statele de plată pentru angajaţi.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile din cauza blocajului generat de lipsa miniştrilor pe aceste portofolii deţinute de ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge categoric propunerile de remaniere trimise de premierul Viorica Dăncilă.

Citește și: