Florin Jinga
467 vizualizări 3 aug 2018

„Eu mi-am întrebat angajaţii ce preferă să primească: spor către limita maximă şi să nu le dăm voucher de vacanţă sau să primească vouchere de vacanţă şi să aibă spor către minim. Au ales majoritatea să primească sporuri, nu vouchere de vacanţă. Spitalul nu va rămâne niciodată fără medicamente”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica.

Reprezentantul spitalului susţine că nu sunt suficienţi bani disponibili pentru a acorda vouchere tuturor angajaţilor, iar tăierea din fondurile alocate medicamentelor nu a fost o soluţie.

„Eu, dacă acord vouchere de vacanţă, trebuie să acord la toţi angajaţii. Actul bugetar pentru asta este undeva la 4,5 milioane de lei. Eu am acordat angajaţilor mei sporurile conform Regulamentului de Sporuri către limita maximă, nicio categorie de specialitate nu avea limită minimă la sporuri. (...) Nu pot să suport încă o cheltuială pentru vacanţă, asta ar însemna să tai de la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi”, a adăugat Adriana Nica.

Prin urmare, angajaţii au avut de ales între posibilitatea de a merge în vacanţă şi de a primi sporuri minime şi opţiunea de a renunţa la oferta de vacanţă, pentru a primi, în schimb, sporuri maxime. Managerul Spitalului Universitar declară că majoritatea angajaţilor au ales varianta a doua.

 

Citește și: