Florin Jinga
3353 vizualizări 27 ian 2019

Un posibil caz de trafic de migranţi a fost filmat de un şofer de camion pe o şosea din Marea Britanie, în apropiere de Dartford, oraş din sud estul Marii Britanii, informează Daily Mail.

Din imaginile postate de britanicul Sam Hollamby pe pagina sa de Facebook se vede cum, dintr-un camion cu numere de Timiş coboară un grup de imigranţi, care par de origine africană, în timp ce şoferul le ţine uşa deschisă.

După ce toţi migranţii au coorât, şoferul român se apropie de cel care filmează şi îl întreabă dacă e control la graniţă. 

„Ei bine, sunt mai mulţi imigranţi ilegali în ţara noastră. M25 Dartford”, a scris camionagiul englez, pe Facebook. La secţiunea de comentarii, britanicul a completat, susţinând că „ciudat e că poliţia nu s-a deranjat şi a plecat”.

De asemenea, britanicul susţine că migranţii l-au întrebat dacă nu ştie vreo cale prin care ar putea trece graniţa mai uşor.

Cazul a apărut după ce 12 migranţi au fost văzuţi pe coasta Kent la începutul acestei luni.

Traficul de migranţi, o afacere românească

În ultimii ani mai mulţi şoferi de TIR au fost arestaţi în Anglia după ce în camioanele pe care le conduceau Poliţia a găsit grupuri de migranţi. De exemplu, în noiembrie 2018, un şofer român a fost arestat după ce în camionul pe care îl conducea au fost găsiţi 21 de migranţi vietnamezi, dintre care 15 copii.

În iulie 2018, un alt şofer român a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru facilitarea imigraţiei ilegale. Bărbatul a declarat că cei zece albanezi găsiţi în remorca TIR-ului său au urcat fără ca el să ştie, dar instaţa l-a găsit vinovat pe român, condamnându-l la trei ani de închisoare.

Foto: Captură

Citește și: