Aurelia Alexa - Mediafax
520 vizualizări 13 iul 2015

Comisarii ANPC, sprijiniţi de 40 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române, au desfăşurat o acţiune de amploare la un centru comercial din judeţul Ilfov, iar în urma verificărilor au dat 125 amenzi în valoare de 694.500 lei, potrivit unui comunicat al autorităţii.

"Acţiunile controlului au vizat operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ. 100 de comisari ai ANPC au verificat respectarea drepturilor consumatorilor la comercializarea jucăriilor, îmbrăcămintei şi încălţămintei. (...) Principalele abateri constatate au fost: lipsa informare a produselor şi etichetarea necorespunzătoare", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

ANPC informează că au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, 140.874 de produse în valoare de 1.105.470 lei, şi s-au întocmit şase procese verbale de prelevare pentru diverse produse: haine copii şi adulţi, ciorapi, încălţăminte copii şi adulţi şi prosoape.

"Neconcordanţa elemntelor înscrise pe etichetă şi lipsa informaţiilor necesare au fost printre principalele abateri. S-au făcut prelevări de produse care vor fi trimise la Laboratorul Larex pentru a verifica dacă informaţiile înscrise sunt sau nu adevarate. Sfătuiesc consumatorii să fie foarte atenţi de unde-şi achiziţionează produsele şi să solicite bonul fiscal pentru a justifica achiziţionarea produselor în cazul în care vor să facă o reclamaţie. Astfel de controale vor continua, iar abaterile vor fi aspru sancţionate", transmite preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Citește și: