Biro ATTILA
73398 vizualizări 25 iul 2013

Procurorii DNA au început joi 25 iunie urmărirea penală împotriva Antena 3, în calitate de persoană juridică. La DNA a fost audiat Mihai Gâdea, directorul postului de televiziune în calitate de martor. DNA a început urmărirea penală împotriva fostului şef al ANAF, Şerban Pop care este acuzat că i-a furnizat documente confidenţiale directorului Antena Tv Group, Sorin Alexandrescu care este acuzat de DNA de şantaj. 

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Serban Pop, fostul şef al ANAF. Serban Pop este acuzat că i-a dat lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group documente legate de contractul dintre RCS - RDS şi Mitică Dragomir. Aceste documente au fost folosite de Alexandrescu în şantajarea companiei RCS- RDS, susţin procurorii DNA

DNA a extins cercetările în dosar şi a pus sub acuzare Antena 3 pentru infracţiunea de complicitate la şantaj. ”În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare care să o vizeze.  Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 şi pe cele aparţinând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, se arată într-un comunicat al DNA

Mihai Gâdea, driectorul Antena 3, a declarat la ieşirea de la audieri că nu a fost pus sub învinuire, păstrându-şi calitatea de martor în acest dosar. De asemenea, Mugur Ciuvică, şeful Grupului de Investigaţii Politice care a publicat contractul RCS-RDS-Mitică Dragomir, a fost şi el audiat în calitate de martor.

"Au încercat să afle ce legături sunt între Antena 3 şi Antena Grup, care este organigrama, nimic spectaculos. Le-am spus că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest caz", a spus Gâdea.

Întrebat de un jurnalist de ce nu a mai fost difuzată pe Antena 3 ancheta privitoare la contractul RCS-RDS - Mitică Dragomir, pentru care au existat mai multe clipuri de promovare pe post, Gâdea a replicat: "Nu am avut nicio anchetă!".

Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul în care este cercetat directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

"Am fost chemat ca martor, să vedem despre ce este vorba, vin şi vă povestesc, veţi fi aici, fără îndoială", a spus Mihai Gâdea la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Directorul Antena 3 a fost citat ca martor de către DNA în dosarul în care Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu sunt acuzaţi de santaj. Mihai Gâdea a declarat într-o emisiune Tv că a fost citat de procurori în calitate de martor. Mugur Ciuvică, directorul Grupului de Investigaţii Politice va fi şi el audiat la DNA.Gâdea şi Ciuvică urmează să se prezinte la DNA joi dimineaţă la ora 10. 

Mihai Gâdea a declarat că se va prezenta la DNA din curiozitate şi din respect pentru instituţiile statului. 

Sorin Alexandrescu, şeful Antena Group, l-a şantajat pe Ioan Bendei, administratorului RCS&RDS, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, spunându-i că, altfel, va fi făcută publică o anchetă jurnalistică în care se va arăta că Bendei i-a dat a dat 3,5 mil. euro mită lui Mitică Dragomir. Aceasta este acuzaţia principală a procurorilor DNA în dosarul de şantaj.

În stenogramele depuse la referat, apar mai multe dialoguri între Alexandrescu şi Bendei, dar şi între Alexandrescu şi o doamnă şi un domn, care, potrivit unor surse, sunt Camelia Voiculescu (şefa trustului Intact) şi Dan Voiculescu (fondatorul trustului Intact).

Potrivit procurorului, şeful Antena Group urmărea să-l determine pe reprezentantul RCS-RDS să semneze un contract de 7,2 milioane euro anual.

 

 

Prin acest contract RCS-RDS se angaja să plătească retransmisia prin satelit a posturilor Antena Group. În final Sorin Alexandrescu a fost de acord şi cu un contract mai mic ca sumă. Mai precis 4 milioane de euro pe an pe o perioadă de 5 ani ani. Procurorii spun că în schimbul celor 20 de milioane euro şeful Antena Group ar fi fost de acord să nu mai publice informaţiile legate de contractul dintre RCS-RDS şi Mitică Dragomir.

În acelaşi dosar a mai fost pusă sub acuzare Camelia Voiculescu pentru complicitate la şantaj în dosarul directorului Antena TV Group. Procurorii au extins cercetările în dosar. DNA a mai început urmărirea penală împotriva lui Matiescu Daniel, director al Intact Publishing care este acuzat tot de complicitate la abuz. Procurorii au mai decis să pună sub învinuire şi companiile Antena Tv Group şi Intact Publishing. 

"Din probatoriul administrat până în prezent, a reieşit că inculpatul Alexandrescu George Sorin a purtat, în mod constant, discuţii pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte cât şi după finalizarea acestora, cu învinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reieşind că acesta din urmă avea cunoştinţă de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens", se arată într-un comunicat al DNA

Citește și: