Claudiu Pândaru
29261 vizualizări 1 mai 2015

Străduţele micuţe care dau spre plajă au fost "blocate" practic de câte o maşină a Gărzii din care au coborât inspectorii îmbrăcaţi în uniformă. Apariţia acestora a produs reacţii printre vamaioţi, care i-au întâmpinat pe ofiţerii de la Antifraudă cu huiduieli şi cu scandări de galerie: "Vine controlul / Să-şi ia omorul", fiind pentru câteva secunde urarea de bun venit adresată inspectorilor de către turişti.

Aproximativ 200 de inspectori antifraudă din toată ţara au fost detaşaţi în acest weekend la malul Mării Negre ca să îi controleze pe proprietarii de hoteluri, restaurante şi terase din toate staţiunile de pe litoral, de la Năvodari la Vama Veche, în ciuda apelului adresat Guvernului de către hotelierii şi agenţii de turism de a nu se desfăşura controale până pe 4 mai, pe litoral, ca să nu sperie turiştii.

Misiunea ANAF a debutat joi, atunci când o fotografie ce suprindea o coloană impresionantă de maşini ale Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF a fost făcută publică pe o reţea de socializare.

Deşi iniţial s-a vehiculat că automobilele se deplasau spre litoral, pe Autostrada Soarelui A2, maşinile erau, de fapt, pe autostrada A3 Bucureşti-Borş, din care sunt construite doar două porţiuni: Bucureşti-Ploieşti, cu excepţia a 6,5 kilometri, şi Câmpia Turzii-Gilău. 

Reprezentanţii ANAF şi ai Direcţiei Antifraudă au confirmat că este vorba despre o misiune a Direcţiei Antifraudă şi că maşinile se deplasau pe A3, fără să ofere alte detalii legate de destinaţia vizată.

Citește și: