17028 vizualizări 7 feb 2016

Miruna Inel are 21 de ani şi studiază contabilitate şi informatică şi a ajuns voluntar la Salvamont urmând exemplul tatălui său.

„Eu am crescut de mică cu băieţii, în munţi. Tatăl meu, Sorin Inel, este salvamontist de peste 20 de ani. Îmi place ce fac – la început am crezut că o să am probleme la intervenţiile grave, dar acum doi ani am însoţit echipa la un caz grav în Retezat, cu un decedat, şi acolo mi-am dat seama că e ok, nu mă tem”, a povestit ea pentru replicahd.ro

“Eu îmi doresc să ajut cât mai mult, să fiu de folos. După o salvare reuşită, te simţi împlinit şi îţi doreşti tot mai mult, să ştii mai multe pentru ca totul să decurgă cât mai bine. Munca alături de salvamontişti m-a ajutat şi în viaţa personală – te deschizi, înveţi să comunici cu oamenii, să vorbeşti cu turiştii când descrii trasee sau eşti la acţiuni de prevenire. Munca de salvamontist îţi dezvoltă şi spiritul de echipă”, a mai spus ea. 

Foto: facebook

Miruna a picat însă victima unui interlop din Valea Jiului, într-un local din staţiunea Straja. Acesta a lovit-o cu brutalitate cu pumnii în faţă. Tânăra a leşinat necesitând scoaterea de urgenţă din localul respectiv. Ulterior, un alt angajat al barului a primit acelaşi „tratament” din partea bătăuşului şi nimeni nu a intervenit. Victima se află în stare de şoc, după loviturile încasate.

Revoltător este că la întreaga scenă a asistat impasibil un jandarm. Reprezentanţii IJJ Hunedoara au precizat că acesta va fi cercetat. „Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificărilor cu privire la comportamentul unui subofiţer din cadrul unităţii, aflat în club, în timpul liber, în momentul comiterii agresiunii. În acest caz, în funcţie de rezultatele verificărilor, urmează să fie dispuse măsurile legale faţă de subofiţerul care nu a avut un comportament corespunzător calitaţii de jandarm”, a informat IJJ Hunedoara.

Citește și: