Cătălin Legănel
345 vizualizări 13 iun 2019

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa a deschis, joi, sezonul autobuzelor etajate, acestea circulând, până la toamnă între Gara Constanţa şi staţiunea Mamaia, pe traseul: Gara CFR - Piaţa Far - Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) - Cuibul Reginei (incinta Port) - Portul Turistic Tomis - bd. Elisabeta - str. Termele Romane - str. Negru Vodă - str. Mircea cel Bătrân - bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Staţiunea Mamaia.

„Autobuzele City Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din municipiul Constanţa şi din staţiunea Mamaia, între care Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic Tomis, Delfinariul, Satul de Vacanţă, Cazinoul din Mamaia, dar şi altele pe care vă invităm să le descoperiţi alături de noi”, au transmis reprezentanţii regiei de transport din Constanţa.

Totodată, a fost lansată o hartă nouă a traseului liniei turistice ce cuprinde cele 100 de obiective turistice, ce va fi pusă gratuit la dispoziţia călătorilor, odată cu îmbarcarea în autobuzele etajate.

Toate aceste atracţii turistice sunt disponibile şi pe orice telefon prin aplicaţia „CiTy TOUR Constanţa”.

De anul acesta, aplicaţia „CiTy TOUR Constanţa” se poate instala şi pe telefoanele cu sistem de operare iOS.

Linia va fi deservită de şase autobuze etajate, cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvenţă de 25 de minute, între orele 09.00 - 18.00, în prima parte a verii, şi până la ora 22.00, în plin sezon estival, respectiv între 1 iulie şi 31 august.

Cei care doresc să vadă oraşul şi staţiunea Mamaia de la înălţimea autobuzelor etajate vor plăti pentru o singură călătorie trei lei. Există şi opţiunea plimbării toată ziua pe sistemul hop on/ hop off pentru care se vor plăti cinci lei. Preţurile se vor dubla însă în plin sezon estival, ajungând la şase lei pentru o călătorie şi 10 lei pentru o zi întreagă. Tichetele de călătorie se vor procura de la şofer şi se validează în autobuz.

Peste 200.000 de călători au optat, anul trecut, pentru o plimbare pe linia estivală.

Foto: Facebook / Regia Autonomă Transport în Comun Constanţa

 

Citește și: