Dana Stanila
1050 vizualizări 17 aug 2017”Există, neoficial, pentru că înţeleg că persoana a scris câteva rânduri. (...) Cineva a scris că un cetăţean român ar fi rănit, dar spune că probabil nişte fracturi şi refuză să îşi dea datele. (...) Exact aşa spune: cetăţeanul se află în afara oricărui pericol. Nu a dorit să furnizeze mai multe date de identificare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, consulul România la Barcelona Manuel Pleşa.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu există informaţii oficiale din partea autorităţilor spaniole conform cărora ar exista cetăţeni români răniţi în atentat. Celula de criză a MAE este în legătură cu autorităţile de la Barcelona, fiind făcute în continuare verificări.

”Până în momentul acesta, oficial, noi nu avem nimic privind naţionalitatea peroanelor, în afara faptului că există un cetăţean italian şi unul belgian care sunt între decedaţi, altceva nu există. (...) Ne dau date punctuale, de regulă, pentru fiecare misiune diplomatică în parte”, a mai precizat Pleşa.

Liniile telefonice de urgenţă sunt însă ţinute ocupate de cetăţeni care apelează pentru diverse alte probleme.

”Sunt zeci, poate o sută de apeluri dar, din păcate, persoanele ţin foarte mult telefonul ocupat. Nu putem să îi facem să înţeleagă poate pentru că sunt speriaţi. Ideea este că solicită transport de la locul unde sunt către hotel, deci nu sunt pe problematica repercursiunilor care au fost în urma acestui atentat”, a mai spus consulul.

Până în acest moment, la numărul de urgenţă nu au fost primite apeluri care să semnaleze faptul că cetăţeni români ar fi fost surprinşi în atentatul de la Barcelona.

Citește și: