Roxana Preda
994 vizualizări 18 sep 2015

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile Codului Frontierelor Schengen, pentru o perioadă iniţială de 10 zile, dar cu posibilitatea de prelungire, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

"Circulaţia pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar sunt posibile disfuncţionalităţi din cauza creşterii amplorii verificărilor echipelor mobile ale Poliţiei slovene. Ţinând cont de faptul că situaţia poate evolua rapid, se recomandă cetăţenilor şi transportatorilor români să se documenteze asupra condiţiilor de călătorie şi a circulaţiei pe principalele componente de infrastructură rutieră şi
feroviară din Slovenia, asupra restricţiilor existente, conducerea prudentă şi respectarea semnelor şi avertizărilor de trafic, precum şi cu privire la alertele emise de autorităţile slovene", mai informează MAE.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute permanent de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet http://www.promet.si, precum şi apelând numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internaţional).

 

Citește și: