Michelin are în testare, la una dintre cele două fabrici din Zalău, o anvelopă care urmează să fie folosită începând de anul viitor la metrourile din Paris, Tokyo sau New York, au precizat reprezentanţii companiei, citaţi de presa locală.

„Proiectul privind producţia de anvelope pentru metrou este rezultatul unei dezvoltări continue a tehnologiei şi a angajaţilor, pentru că este una din anvelopele cu grad mare de risc, pentru că vor fi folosite în zone închise, în tuneluri de metrou. Le vom produce pentru marile metrouri din Tokyo, Paris şi New York, alături de alţi funizori din grupul Michelin" a declarat Jana Popa, director Michelin România, Platformă Industrială Zalău..

"Sunt anvelope ghid. Este ultimul proiect major la care lucrăm acum şi suntem în testare, înainte de a intra pe piaţă. Suntem foarte mândri pentru că e o mare responsabilitate, având în vedere exigenţele de securitate şi siguranţă”, a adăugat ea.

Grupul francez Michelin este prezent în România încă din vara anului 2001. În prezent, compania deţine o fabrică de anvelope auto în localitatea Floreşti, judeţul Prahova şi alte două fabrici la Zalău, judeţul Sălaj, una de anvelope de camion şi una de cord metalic.

Anul trecut, compania avea peste 2.600 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 481,1 milioane de euro.

Citește și: