1530 vizualizări 7 mai 2015

Cele 47 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, urmând ca anchetatorii să decidă măsurile preventive în cazul acestora.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013- mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane. În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită, ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Membrii grupării sunt suspectaţi şi că ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia cu mai mulţi clienţi, din ţară şi străinătate.

Anchetatorii au stabilit în această cauză un prejudiciu de 50.000 de euro.

Percheziţiile sunt făcute de 200 de poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Târgovişte. La acţiune participă şi 90 de luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.

Ancheta este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciul Român de Informaţii.

Citește și: