Tibi Bujdei
424 vizualizări 8 mar 2012

Un parc de agrement care va avea şi fântână arteziană va fi amenajat în curtea Spitalului Judeţean Suceava, pe o suprafaţă de două hectare şi jumătate, investiţa pentru acesta fiind de 400.000 de euro, banii fiind alocaţi din Fondul de Mediu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Contractul pentru realizarea parcului a fost semnat, joi, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cu un reprezentant al firmei Art Peisaj.

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că finanţarea amenajării acestui parc de agrement va fi de 400.000 de euro, din care 98 la sută din sumă va fi asigurată de Fondul de Mediu, iar 2 la sută de Consiliul Judeţean Suceava, lucrările urmând să fie încheiate în 12 luni.

El a arătat că parcul de agrement se amenajează pe o suprafaţă de 2,5 hectare din curtea Spitalului Judeţean Suceava şi va cuprinde 2,6 kilometri de gard viu, 810 metri de alei cu piatră cubică, 30 de stâlpi de iluminat cu trei braţe şi 82 de stâlpi de iluminat cu un braţ, bănci, sistem de irigare a parcului, dar şi o fântână arteziană.

Întrebat care este rolul fântânii arteziene, directorul spitalului, Vasile Râmbu, a spus că "apa înseamnă viaţă".

"Când mergem la spital mergem cu speranţa că ne facem bine, iar apa înseamnă viaţă", a spus Râmbu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a menţionat că acest parc va fi cu caracter public şi că va putea fi utilizat de toţi sucevenii.

Directorul SJU Suceava a mai spus că doreşte ca în perioada următoare să înceapă lucrările de reabilitare termică exterioară a spitalului, fondurile necesare fiind de 5-6 milioane de lei, o parte din bani urmând să fie alocaţi de MS, iar restul de la CJ şi din fonduri proprii.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că a solicitat Ministerului Sănătăţii să aloce trei milioane de lei pentru anveloparea exterioară a clădirii spitalului sucevean, dar şi pentru modernizarea instalaţiilor electrice din clădire.

În ultimii trei ani, în SJU Suceava s-au investit peste 10 milioane de euro în lucrări de reamenajare a clădirilor spitalului şi dotări cu aparatură, a mai spus Râmbu.

 

Citește și: