Andrei Luca POPESCU
2687 vizualizări 26 ian 2012

La această oră, Armata acţionează cu 170 de militari şi aproximativ 30 de utilaje auto, din dotarea trupelor de geniu, în patru locaţii, însă situaţia se poate schimba de la un minut la altul, în funcţie de eventuale noi zone critice care apar, a explicat pentru gândul maiorul Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt al MApN.

Citeşte şi IARNĂ ÎN ROMÂNIA. A1, A2 şi alte 37 de drumuri naţionale şi 80 de drumuri judeţene sunt BLOCATE. ARMATA INTERVINE. DESZĂPEZIRE CU TANCURI


Utilajele folosite de Armată fac parte din dotarea trupelor de geniu şi cuprind şi autovehicule dotate cu şenile. Acestea nu sunt însă tancuri, aşa cum a anunţat premierul Emil Boc, pentru că un astfel de vehicul nu ar avea ce să facă în zăpadă.

Forţele armate au intervenit în zona localităţii Uzunu, din judeţul Giurgiu, pentru deszăpezire.

Pe DN 2 în zona localităţii Şindriliţa din judeţul Ilfov, militarii au intervenit în această dimineaţă pentru a evacua persoanele şi autovehiculele blocate în zăpadă.

De asemenea, 30 de militari, cu patru mijloace auto, aparţinând Diviziei 2 Infanterie "Getica", intervin pentru deszăpezirea şi deblocarea autovehiculelor pe DN 2B, între Buzău şi Făurei, şi pe Drumul European 85, pe sectoarele Buzău-Râmnicu Sărat şi Buzău-Urziceni.

În jurul orei 5.00, în localitatea Gălbinaşi, militarii au evacuat şi au transportat la Gara Buzău şi la cantina Avicola Buzău în jur de 100 de persoane aflate în autovehiculele blocate de ninsori.

Intervenţia de aseară a militarilor în localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău, continuă şi astăzi. Peste 40 de militari acţionează cu trei mijloace auto în zonă, de miercuri seară, când Prefectul de Buzău a solicitat sprijinul Armatei pentru a debloca aproximativ 100 de autovehicule înzăpezite pe Drumul European 85. În cursul nopţii, circa 100 de persoane au fost transportate la şcoala din Mihăileşti.

Citește și: