32 vizualizări 31 aug 2009

Câteva sute de membri şi simpatizanţi PRM, în frunte cu Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu, au protestat în faţa PMB împotriva unui punt de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului general, care vizează aprobarea PUZ-ului pentru zona Şoseaua Nordului 114-140, sector 1. Cei doi susţin că beneficiarul PUZ-ului ar fi celebrul Costică Costanda şi că se intenţionează ca acestuia să-i fie redat terenul din Parcul Bordei, pentru care deja a fost despăgubit cu un altul în Satul Francez. În jurul orei 13, protestatarii au tras de porţi încercând să pătrundă în Primăria Capitalei, dar au fost împiedicaţi de jandarmi.

În urma altercaţiilor, Codrin Ştefănescu s-a ales cu haina ruptă. O nouă înfruntare, de această dată cu poliţia comunitară, a avut loc în incinta sălii de consiliu, unde Marinescu şi Ştefănescu încercau să-i arate primarului Oprescu haina ruptă. În mijlocul îmbrâncelilor au fost prinşi ziariştii, o cameră TV ajungând pe jos. Cei doi lideri ai grupului PRM-ist l-au acuzat pe Oprescu că este „sclavul PD-L” şi că viceprimarul general PRM-ist Teodor Iovici este împiedicat să strângă documente care să demaşte „hoţiile” din ultimii 9 ani. În replică, Oprescu a spus că CGMB nu e locul în care să se facă campanie electorală.

În urmă cu aproximativ o lună, PRM a făcut alianţă cu PD-L, în Consiliul General, fiind răsplătit cu un post de viceprimar general.
 

Citește și: