55 vizualizări 28 mar 2019

În acelasi timp, întrucât modificarea legii taximetriei este iminentă, numarându-se printre angajamentele luate de Ministerul Transportului în urma protestului transportatorilor din 20 martie, APTA solicită introducerea noţiunii de dispecerat pentru transportul în regim de închiriere, activitate ce nu este definită în legislaţia actuală, fiind activitatea preluată şi susţinută de platformele tehnologice, respectiv intermedierea de transport, conform recomandărilor Comisiei Europene.

„Pe de o parte, sunt primării prea mici şi cu fonduri reduse pentru a justifica susţinerea unui departament de licenţiere. Pe de altă parte, Primăria Municipiului Bucureşti nu a acordat - din 2003 şi până în prezent – nici o licenţă de transport în regim de închiriere", declară Asociaţia Profesională de Transport Alternativ.

De asemenea, APTA solicită eliminarea plăţii în avans pentru contractele de acest tip, întrucât este o revedere neconstituţională, precum şi introducerea permisiunii de efectuare a transportului în regim de închiriere a microîntreprinderilor, persoanelor fizice autorizate sau întreprinderilor familiare printre formele juridice ale celor care participă la această industrie.

Asociaţia mai solicită mutarea licenţierii la Autoritatea Rutieră Română (ARR), pentru a nu îngrădi dreptul la acces al titularilor de autovehicule care stau în raza de acces a anumitor primării ce nu doresc sau nu pot organiza un astfel de transport.

 

Citește și: