4264 vizualizări 6 nov 2019

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti anunţă că a demarat un program de îmbunătăţire a detecţiei şi managementului traficului din Capitală prin instalarea, într-o primă fază, a unui număr de 15 camere cu senzori de detecţie. Dispozitivele, denumite TrafiCam, identifică şi contorizează autovehiculele care se deplasează într-o intersecţie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Primăria Capitalei, datele înregistrate vor fi transmise către Sistemul de Management al Traficului Bucureşti, care ajustează dinamic timpii semaforici.

„Mai exact, semaforul va afişa culoarea verde pentru o perioadă mai mare de timp pe direcţia cea mai aglomerată, pentru a permite traversarea intersecţiei unui număr cât mai mare de conducători auto”, arată sursa citată.

Zonele în care au fost instalate astfel de dispozitive sunt: intersecţia Străzii 11 Iunie cu Bulevardul Regina Maria, intersecţia Calea Moşilor cu Strada Hristo Botev, intersecţia Calea Moşilor cu Strada Doctor Paleologu.

„În etapa următoare, toate cele 70 de camere de acest tip, instalate în anul 2008, vor fi înlocuite. Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A., modernizează permanent echipamentele de semaforizare din Capitală. Au fost instalate, în numai 11 luni, 629 de semafoare noi, au fost montaţi 129 de stâlpi, 64 de camere video, 38 de dispozitive push button (de comandă pentru pietoni) şi aproape 300 de dispozitive acustice pentru nevăzători la trecerile de pietoni semaforizate din municipiul Bucureşti”, arată PMB.

 

Citește și: