658 vizualizări 26 iul 2019

Potrivit autorităţilor din comună, incidentul a avut loc vineri dimineaţă. Ursoaica a atacat prima dată copilul, dar intervenţia mamei i-a salvat viaţa. Fata a scăpat cu câteva răni, însă femeia a fost muşcată de picioare şi a ajuns în stare gravă la spital.

„Vineri dimineaţă s-a întâmplat, nu în pădure, ci foarte aproape de localitatea Livezi, este un teren în extravilanul localităţii. Femeia era cu oile pe deal, cu ea era şi fata ei de 11 ani. Ursul a muşcat-o pe mamă în zona picioarelor, pe fetiţă a muşcat-o de spate. Ele au ţipat şi au avut noroc că ursoaica era cu puii. Puii au fugit şi ursoaica s-a luat după ei. Cele două victime au fost transportate la spitalul din Vidra cu maşina viceprimarului. Era mult sânge, când a ajuns la spital femeia nu a mai putut să meargă, îi amorţiseră picioarele”, a declarat, corespondentului Mediafax, una dintre angajatele Primăriei Vizantea-Livezi.

Localnicii spun că din cauza urşilor le este frică să mai iasă din case. În zona în care au fost atacate mama şi fiica, în primăvară, un urs a omorât un bărbat. De asemenea, joi seara un alt urs a intrat în mai multe gospodării. Astfel de vizite nedorite se întâmplă frecvent, spun localnicii.

„Tot acolo, în primăvară, un urs a omorât un bărbat. Ulterior, s-au organizat vânători, nu ştim dacă au prins ursul ucigaş. Nouă ne este frică, aseară, de exemplu, un urs a intrat într-o casă. Lumea este speriată, urşii trec frecvent prin grădini. Anul acesta nu prea au ce să mănânce în pădure şi coboară în sate”, s-a plâns o localnică.

După ultimele incidente, localnicii vor solicita autorităţilor să elibereze o autorizaţie de împuşcare a urşilor periculoşi.

Citește și: