Ana Maria Constantinescu
Andreea Tobias
10657 vizualizări 25 aug 2016

Rudele victimei au declarat corespondentului MEDIAFAX că mama Aureliei Dăogaru (36 de ani), aflată şi ea în Italia, a fost anunţată de ambasadă despre decesul femeii.

În urma cutremurului a murit şi soţul Aureliei Dăogaru, Fabio Graziani, în timp ce băiatul lor în vârstă de 11 ani a fost salvat.

"Mătuşa mea este şi ea în Italia şi a fost informată de către ambasadă că a murit. Ale (Alexandru, copilul cuplului - n.r.) este în siguranţă, a reuşit ca prin minune să scape”, a declarat o verişoară a Aureliei Dăogaru.

Aurelia Dăogaru avea 36 de ani şi era din comuna doljeană Malu Mare, de lângă Craiova. Rudele ei spun că plecase de 12 ani în Italia. Era căsătorită cu italianul Fabio Graziani.

Mătuşa femeii, Florica Dăogaru, angajată la Primăria Malu Mare, a declarat pentru MEDIAFAX că Aurelia a plecat în Italia după ce l-a cunoscut pe Fabio Graziani şi s-a îndrăgostit de acesta.

Potrivit femeii, Aurelia Dăogaru a venit anul acesta în ţară pentru a participa la înmormântarea bunicilor ei din localitatea Piscu Sadovei, iar în perioada următoare ar fi trebuit să ajungă la Malu Mare, să îşi viziteze ceilalţi bunici, de care era foarte apropiată.

Rudele ei spun că Aurelia Dăogaru intenţiona să îşi construiască o casă la Malu Mare.

"M-a anunţat fiica mea, că a vorbit cu o verişoară. Mariana, mama fetei, de când a plecat nu ne-a sunat deloc, nu ştim nimic de la ei concret. Anul acesta nu a am văzut-o deloc, ea trebuia să vină acum. Au fost la Piscu Sadovei că au murit bunicii de acolo, dar pe la noi nu au mai trecut. De anul trecut nu am mai văzut-o. Aşteptăm să ne sune mama ei. Ştiu că sora soţului Aureliei a spus că sunt morţi, au chemat-o să recunoască cadavrele. Bunicii nici nu ştiu. Le-am spus că a fost cutremur acolo unde este Anca (aşa cum îi spuneau apropiaţii) şi nu se ştie ce s-o fi întâmplat, că e Mariana acolo la ea şi o să ne sune. Dar nu este bine, nu este bine dacă nu ne-a sunat”, a spus Florica Dăogaru.

"Cuvintele nu îşi mai au rostul, orice aş spune nu te mai aduce înapoi, nici pe tine şi nici pe el ... dar să ştii că ai fost unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut, iar ca prietenă ai fost mereu cu un pas mai mult. Dumnezeu să te odihnească în pace alături de alesul tău ... Nu vă vom uita, veţi rămâne în sufletele noastre mereu şi pentru totdeauna ... Îmi vei lipsi mult Anca !!! Păcat de cei pe care i-ai lăsat în urma ta cu o durere imensă în inimă... Odihniţi-vă în pace sufletele curate şi de acolo de sus aveţi grijă de băieţelul vostru în continuare", scrie, pe Facebook, verişoara Aureliei Dăogaru, Diana Hrişcu.

Potrivit publicaţiei italiene "Il granchio", Aurelia Dăogaru era vice-responsabilă a asociaţiei regionale de voluntari în asistenţa sanitară (Arvas).

Ministerul de Externe a anunţat joi dimineaţa că doi români au murit în cutremurul din Italia, în timp ce alţi patru sunt în spital. Totodată, ministerul a transmis că opt conaţionali sunt în continuare căutaţi.

Citește și: