2510 vizualizări 1 feb 2019

Incidentul a avut loc în cartierul Palazu Mare din Constanţa, iar imaginile au fost înregistrate de cele 8 camere de supraveghere ale autobuzului. În momentul în care şoferul încetineşte pentru a intra în staţie, un tânăr dintr-un grup aflat pe trotuar aruncă o piatră care sparge geamul uşii din spate şi îl loveşte în plin pe unul dintre călători. Şoferul frânează imediat, dar cei şase tineri o iau la fugă şi dispar.

”Înainte cu 2-3 metri de a opri, mai mulţi tineri, de 14-17 ani, au aruncat cu o piatră în geam,” povesteşte şoferul Marian Ionescu. ”Era o piatră destul de mare, care a lovit un călător. Un pasager din maşină care urma să coboare.”

”Toate autobuzele sunt dotate cu un sistem modern de supraveghere,” atrage atenţia Diana Sobaru, de la Departamentul Relaţii publice al Primăriei Constanţa. ”Sunt opt camere, care filmează atât în interior, cât şi în exteriorul autobuzului. Aşadar, orice comportament antisocial este surprins, înregistrat, filmat şi este doar o chestiune de timp până când Poliţia îi poate prinde pe cei care produc astfel de incidente. Chiar în aceste momente, după ce a fost depusă, bineînţeles, o plângere la Poliţie, agenţii îi caută pe cei care au fost implicaţi în incidentul de aseară, pentru a-i trage la răspundere.”

Reprezentanţii Primăriei Constanţa se plâng că nu este singurul incident în care este implicat un autobuz. Tot joi seară, un grup de tineri a aruncat cu ouă într-un alt autobuz care circula pe unul dintre bulevardele principale din Constanţa.

”În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Partea vătămată şi-a rezervat dreptul de a depune plângere în perioada legală, de 90 de zile,” au declarat reprezentanţii Poliţiei Constanţa.

 

Citește și: